You, the petitioner
Petitie vmk

Het gemis van een opgroeiend kleinkind veroorzaakt veel verdriet

1,902 signatures

Grootouders hebben géén rechten als het om het onderhouden van contact met hun kleinkind(eren) gaat. Wij willen erkenning dat de bloedband voldoende moet zijn om aanspraak te maken op contact met een kleinkind(eren). In omringende landen is dit al geregeld.

Petition

We

Wij zijn grootouders die invulling willen geven aan de familiebloedband met onze kleinkinderen.

 

observe

  • Grootouders kunnen een veilige haven zijn waar kinderen even kunnen bijtanken wanneer het thuis moeilijk is of wanneer er een grote druk staat op leren en presteren. Bij opa en oma kun je lekker ontspannen. Opa en oma kunnen kinderen vertellen over vroeger, over hoe papa en mama kind waren en hoe het er toen aan toe ging. Opa en oma hebben vaak alle tijd om urenlang spelletjes te doen, voor te lezen en gezellig aanwezig te zijn.

  • Een kind mag niet als troef gebruikt worden om ouders te straffen en/of te beschadigen. Kleinkinderen kunnen hierdoor op latere leeftijd emotionele problemen krijgen.

 

and request

dat de overheid de familiebloedband erkent en grootouders mogelijkheden biedt hun kleinkind(eren) te zien opgroeien zoals in de omringende landen wordt toegepast.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-05-30 
Lead petitioner:
Simône Willms - Secretaris 
Organisation:
Stichting Voor Mijn Kleinkind 
Website:

History

Signatures